Over ons

wij

Toen wij elkaar in 1992 ontmoetten waren we beide al enkele jaren intensief op zoek naar onszelf.

We hadden dezelfde Indiase leermeester die we, ook na ons huwelijk, jaarlijks zijn blijven opzoeken. Dat gaf - en geeft nog altijd - een enorme verrijking aan ons leven en ook een duidelijke richting: leven en werken vanuit het besef dat alles één is, dat er een universele waarheid ten grondslag ligt aan het leven en in de praktijk kan worden gebracht door liefdevolle dienstverlening.

Toen we in aanraking kwamen met THE JOURNEY merkten we al snel dat dit een geweldige stap in onze ontwikkeling betekende. Het leek alsof we in de sneltrein stapten en, door de genialiteit van de methode, de moed en kracht kregen om eindelijk onze diepste blokkades (angsten, beperkende overtuigingen, oude pijn etc.) aan te pakken, waardoor we onze werkelijke innerlijke vrijheid leerden ervaren. We zijn inmiddels, net als Brandon zelf, 'so in love with freedom' dat we met minder geen genoegen meer nemen. Daarom laten we nieuwe uitdagingen niet meer uitgroeien tot grote problemen omdat we nu weten hoe we ze aan kunnen pakken. We zijn door diepe dalen in onszelf en in onze relatie gegaan en weten daardoor ook wat anderen kunnen meemaken. We doen dit werk dus ook vanuit een diepe wens om anderen te helpen ook hun blokkades op te lossen en meer en meer vrij te worden.

Maanish

Ik ben in India geboren in 1956 en verloor mijn moeder toen ik zes was aan een onbekende ziekte. Mijn zussen werden zo snel mogelijk uitgehuwelijkt en ik werd naar een oom gestuurd waar ik extreem ongelukkig was. Niemand praatte ooit nog over mijn overleden moeder. Doordat ik een rampzalige student was, werd ik veel gepest en gestraft. Ik was erg gevoelig maar probeerde dat onder een masker van gespeeld zelfvertrouwen te verbergen. Mijn vader stierf aan een hersenbloeding toen ik drieëntwintig was.

Ik vertrok naar Europa in de hoop wat van mijn leven te kunnen maken maar al wat ik vond was diepe eenzaamheid en nog meer pijn. Je kunt je wellicht een voorstelling maken van de omvang van de berg opgeslagen verdriet in mij. In die periode kon alleen een wonder me er nog van weerhouden om mijn leven te beëindigen. Dat wonder kwam in de vorm van de onvoorwaardelijke liefde van mijn spirituele meester die ik in India ontmoette. Hij maakte de weg vrij voor de volgende stap: het verwelkomen van mijn verborgen emoties die al zo lang mijn geluk saboteerden.

Het universum bracht hiervoor THE JOURNEY op mijn pad en in verschillende Emotionele Reizen kon ik eindelijk de pijn uiten van een lange lijdensweg en de opgekropte woede tegen het leven dat - in mijn ogen - zo onrechtvaardig voor mij was. Wat overbleef was zoveel meer vrijheid en openheid en het gaf me een eerste werkelijke ervaring van mijzelf als Ultieme Eenheid. Ik zet mijn Reis naar Vrijheid voort om zodoende elke dag 'opgeruimd' te kunnen blijven en help anderen zichzelf te openen om ook hun innerlijke diamant voortdurend te laten stralen.


Linda

Ik ben in 1964 in Alkmaar geboren als het derde kind in het gezin. Mijn spirituele interesse was al vroeg gewekt maar werd pas een onverbrekelijk deel van mijn levenshouding toen ik vijfentwintig was. Na een korte en intense carrière in de modewereld en een hevig gebroken hart door een vastgelopen relatie die bijna tien jaar had geduurd, vond ik de weg naar mijn innerlijke wereld.

Aangezien ik altijd een heel gevoelig kind was dat niet haar gevoelens op een gezonde manier had leren verwoorden, was er een huizenhoge berg van opgekropte pijn, verdriet en woede opgeslagen in mijn steeds meer kwakkelende lichaam. Ik zat met tientallen kwaaltjes en zelfs nog meer angsten en was nog nauwelijks in staat om normaal te functioneren. Ik was depressief en teruggetrokken, hoewel ik voor de buitenwereld een heel andere rol speelde. Mijn hart werd diep geraakt toen ik in 1991 de spirituele leraar in India ontmoette, die mijn leven en levensstijl voorgoed veranderde.

Toch verdwenen mijn depressie en angsten niet totdat ik klaar was om de lampenkap die mijn levenslicht blokkeerde, te verwijderen. THE JOURNEY was het antwoord op mijn gebed om eindelijk 'JA' te durven zeggen tegen het leven in al zijn facetten. Mijn angsten en depressies verdwenen als sneeuw voor de zon en tegenwoordig kun je me steeds vaker 'JA' horen roepen tegen alles wat het leven op mijn pad brengt, zelfs als het pijn doet. Leven is spannender geworden want ik heb mijn enthousiasme terug! Het is mijn hartenwens om ook anderen te helpen zich te openen voor hun volle potentieel en hun levens te leven zoals ze altijd hadden gedroomd.